Vit hvor du skal søke hjelp

Har du over lang tid latt din private økonomi leve sitt eget liv, og satt deg selv i dyp gjeld? I så tilfelle bør du stoppe opp, og bruke tid på å få kontroll på situasjonen. Uansett hvor dyster den er, og selv om du med deg selv vet at du er ute på tynn is, så MÅ du stoppe opp. Situasjonen vil ikke se bedre ut om litt, det vil ikke skje et mirakel, det er ditt eget ansvar å ta kontroll på situasjonen. Det kan godt være at du finner ut at situasjonen er mye værre enn du trodde, men situasjonen blir ikke noe bedre av at du ikke vet det.

GjeldsofferalliansenOk, så du har stoppet opp. Du har etter beste evne fått oversikt over hva du skylder. Du vet hvor mye du tjener. Da har du kommet et godt stykke på vei. Når du vet hvor mye du skylder, må du finne ut hvor mye du minimum må betale hver måned. Dersom du har utbetalt endel mer enn du minimum må ut med, kan du vurdere å benytte snøballmetoden. Metoden krever disiplin, men er motiverende.

Dersom du ikke får regnestykket til å gå opp, er du nødt til å søke hjelp. Det finnes mange ordninger, og Gjeldsoffer-Alliansen er et godt sted å begynne. Det er mange som prøver å tyne enda mer ut av de som allerede sliter, og det kan være svært dyrt å være fattig.

Poenget og konklusjonen er, stopp – få kontroll – gjør endringer – søk hjelp hvis nødvendig. Problemet forsvinner ikke, og man skal ikke gå igjennom livet med en stor mørk økonomisk sky hengende over hodet. Livet er for fantastisk og flott til å kaste det bort med økonomiske problemer.
Du er ikke alene, og du er ikke den første eller siste som har fått problemer med privatøkonomien. I dag, på en helt vanlig fredag, var det over 500 besøk på gjeldsofferalliansen sin web-side.

Share/Bookmark

Comments are closed.